prof dr ivan stefanovic

Prof. dr Ivan Stefanović

Vlasnik je oftalmološke ordinacije Stefanovići. Jedan je od najvećih stručnjaka u oblasti oftalmologije.

Uspešno je izveo više hiljada operacija katarakte, ablacije retine i vitrektomije.

Prof. dr bio je stipendista Medicinskog fakulteta, tokom studija i obaveznog lekarskog staža. Specijalizaciju iz oftalmologije obavio je od 1990. do 1993. godine, na Očnoj klinici Medicinskog fakulteta u Beogradu, specijalizirao aprila 1993. i od tada je zaposlen u ovoj ustanovi. Magistrirao je 1992. , doktorirao 1999.

Od 1993. godine zaposlen je kao asistent, dok je vanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu postao 2010. godine.

1995. i 1996. obavio “fellowship” kod prof. dr Relje
Živojnovića (Antwerpen, Belgija), iz oblasti vitreoretinalne hirurgije. Od 1992. se bavi dijagnostičkim ultrazvukom u oftalmologiji i sve vreme je bio predavač u školi ultrazvuka. 

Predavač po pozivu je bio u:

  • Grčkoj

  • Hrvatskoj

  • Bugarskoj

  • Bosni i Hercegovini

  • Makedoniji

  • Nemačkoj

Viziting profesor na Medicinskom fakultetu u Skoplju bio je od 2014. godine. Radio kao profesor na Defektološkom fakultetu u Beogradu od 2001. do 2014. Izvršio obuku i uveo vitreoretinalnu hirurgiju u dva univerzitetska centra u Srbiji, Nišu i Kragujevcu, kao i u dva van zemlje, Sarajevu i Banja Luci.

Izvršio obuku iz fako hirurgije katarakti u osam gradova u Srbiji i četiri u Makedoniji. Bio je predsednik Udruženja oftalmologa Jugoslavije u dva mandata, kao i board member of SOE (predsedništvo Evropskog udruženja oftalmologa). Direktor Klinike za očne bolesti u Beogradu bio je od 2008. do 2013, generalni sekretar SLD od 2004. do 2008,
načelnik odeljenja za traumatologiju Očne klinike, KCS. Šef katedre oftalmologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu od 2015.

Bio je reprezentativac Jugoslavije u tenisu za juniore. Govori engleski i francuski jezik. Muž i otac troje dece.

Kontaktirajte lekara